Professor Eske Willerslev  har været så generøs at lade instruktør Linus Mørk  følge hans forskning og eventyr igennem 4 år. Det er der kommet en trilogi ud af, hvor vi bliver delagtiggjort, ikke alene i det videnskabelige arbejde, der ligger til grund for de videnskabelige resultater, men også i de konflikter og etiske overvejelser, der er en stor del af videnskabelig forskning bag lukkede døre.  Da Professor Eske Willerslev sætter sig for at afdække de australske aborigineres urhistorie, aner han ikke, hvilke problemer, han roder sig ud i. Eske møder ikke bare modstand iblandt sine kolleger i Australien, men må rejse til den anden ende af jorden for at lade aboriginerne bestemme om hans enestående opdagelse nogensinde skal se dagens lys.                        

              Professor Eske Willerslev har siden sin barndom været dybt fascineret af de nordamerikanske indianere, og har altid drømt om at sekventere et genom fra de tidligste indianere. Eske forsøger ihærdigt at få fingre i knogler fra urgamle amerikanere, men det mislykkes igen og igen. Men en dag modtager han et brev fra en amerikansk familie, som har fundet et 12.600 år gammelt barneskelet.

 

DNA DETEKTIVEN[ af  INSTRUKTØR/ LINUS DAHOME MØRK ]

   BACK

   DK /

   UK

 

ESKE WILLERSLEV

[ PROFESSOR I GENETIK]

EPISODE 1

 

[ Drømmetidens rejse]

EPISODE 2

 

[ Sumerdronningens hemmelighed]

En jødisk millionær fra New York, som hele sit liv har forfulgt tanken om at civilisationen er blevet grundlagt af aliens fra rummet,  tager på sit dødsleje kontakt til Eske Willerslev, da han mener, at han har fundet afgørende bevis for sine teorier. Eske vælger at tage udfordringen op på trods af hans mildt sagt skeptiske kolleger i den etablerede videnskab.

 

 

EPISODE 3

 

[ Anzick-barnets arv ]

 •     FACTSHEET, CONTACT & LINKS

   

   

   

   

   

   

   

   

  ©COPYRIGHT BEAT FILM

  CONTACT

  Director:

  Linus Mørk   +45 50441202

   

   

   

  Producer:

  Stine Boe Jensen    +45  22110777

  INFORMATION 29. maj 2015:

  'Dansk stjerneforsker agerer skuespiller - er det i orden?'

  'Videnskab formidlet med høj Indiana Jones-faktor'